top of page

Langdistanse hundekjører

Marit Beate Kasin

Marit Beate Kasin (33) er en norsk hundekjører og journalist, som konkurrerer i norgeseliten i langdistanse hundekjøring.  I 2008 startet hun langdistansekennelen Vinterdans, som består av 16 løpshunder og om lag like mange unghunder og valper.

Vinterdans konkurrerer de i de lengste løpene i Europa, som Femundløpet (600 km.) og Finnmarksløpet (1200 km.). 

Kasin og hundene har mange gode resultater, blant annet ble de beste rookie/førstegangskjører på Finnmarksløpet i 2015, Norgesmester i 2016 og sammenlagtvinner på Finnmarksløpet i 2016 og 2017. 

 

Kasin jobber til daglig i redaksjonen i avisa Valdres på Fagernes.  Hun er født og oppvokst på Notodden, Telemark. Nå bor hun i Øystre Slidre i Valdres, nær Jotunheimen og Langsua nasjonalpark, hvor treningsforholdene er gode og vintrene snørike og lange.

 

Hun fikk sin første Border collie da hun var 11 år gammel, og har tidligere trent og konkurrert med lydighetshunder, brukshunder, gjeterhunder og søk- og redningshunder.

 

Hun har et tett og nært forhold til hundene sine, og velger å ha en forholdsvis liten kennel, med fokus på å få ut potensialet hos hver enkelt hund, både fysisk og mentalt. 

 

Den store drømmen er Alaska og verdens lengste hundeløp – Iditarod

Carla Susana A Assuad

Logistikk, handler- og valpesjef

Carla Susana er kennelens handler, logistikk- og valpesjef, som holder styr på to- og firbeinte.

Susana har deltatt på hundeløp, blant annet Mush Synnfjell, men trives aller best med å ta hånd om valper- og unghunder på kennelen, fram til de blir gamle nok til å trenes.

Hun er født og oppvokst i Colombia, men har bodd i Norge siden 2005, hvor hun har studert en mastergrad innen system dynamics/datasimulering fra Universitetet i Bergen. For tiden er hun i innspurten på en doktorgrad, om sustainable development. 

Til daglig jobber hun på NTNU Gjøvik, i tilegg til å drive eget foretak med kontor i Valdres.

bottom of page